• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 MirDroomBaan. Webdesign PAF creatie

4 tips om met vertrouwen over drempels heen te stappen


Daar sta je dan voor die drempel die zo enorm hoog lijkt met daarachter ook nog een dichte deur. Je weet dat je er overheen moet gaan, omdat er anders niks gebeurd. Je weet dat die stap je echt ergens gaat brengen. Maar gelijk voel je de angst door je heen gieren en worden je handen klam. Je gedachten gaan van links naar rechts door je hoofd; waarom je het niet moet doen, of toch weer wel en dan weer niet. Je wordt alleen maar onzekerder en doet een stap achteruit.


Dan toch maar niet die werkgever bellen die zo'n mooie vacature heeft waar je geknipt voor bent. Want stel dat je iets geks zegt door de telefoon of van schrik begint te stotteren. Nee laat maar zitten, gewoon een brief schrijven en hopen dat het zo goed komt. Alles liever dan een black-out en voor paal staan toch? Maar wat als dat ene telefoontje wel net dat verschil maakt en ze jou gelijk uitnodigen voor een gesprek. Omdat zij ook voelen dat jij echt DE geschikte kandidaat bent. Daarvoor moet je over een drempel stappen. In dit blog zal ik 4 argumenten opnoemen welke jou tegenhouden, maar ik zal ze voor je weerleggen en je mijn tips geven. Zodat je die stap straks wel neemt vol vertrouwen.
- Waarom zou ik dit nu doen, straks sta ik voor paal

Op de korte termijn lijken jouw gedachten om iets niet te doen vaak waardevol. Maar voor de lange termijn levert het je niks op. Als je geen risico durft te nemen, dan zal je niet al je potentie kunnen benutten. Hierdoor zal je blijven hangen waar je nu zit. Terwijl als je het wel probeert, je bezig bent voor jouw lange termijn en dus voor jouw toekomst.


Denk voor zo'n spannend moment terug aan een moment dat jij eerder succesvol hebt volbracht. Voel de kracht die je toen had en neem dat gevoel mee. Of wat ook helpt zing even keihard met je favoriete nummer mee en onderneem erna actie. Gegarandeerd dat je je krachtig voelt en vol energie zit.


- Ik wacht eerst op....(vul maar in, dat ik nog meer informatie heb, financieel zekerder ben, na de vakantie, de kinderen ouder zijn etc.)

De omstandigheden zullen nooit ideaal of perfect zijn. Er zal altijd iets zijn waar je je achter kunt verschuilen en jezelf daardoor in de wachtstand zet. Maar elk moment is een moment om iets te doen. Elk moment is perfect om wel iets te zeggen, te ondernemen of gewoon een stap te maken. Omdat de toekomst er misschien wel nooit zo komt. Het moment wel en uit dat moment haal je zoveel meer dan als je blijft wachten. Ook als het niet loopt zoals het gaat, haal je er iets uit wat je verder helpt. Misschien is het een keer pijnlijk, maar wat is het ergste wat er zou kunnen gebeuren?


Mijn momenten waarop iets niet ging zoals ik van tevoren hoopte, zijn altijd het meest waardevol geweest. En nee, ik ben niet totaal zen ;-), ik heb zeker butsen opgelopen, maar ik had niet zonder deze momenten gewild. Ze hebben me gebracht waar ik nu ben.- Ik weet niet hoe ik van een idee tot het uiteindelijke resultaat kom

Heel eerlijk, dat weet ik meestal ook niet. Vaak heb ik een goed idee of een gevoel dat ik iets wil doen. Vervolgens denk ik na wie of wat me zou kunnen helpen en vraag ik aan anderen of zij iemand kennen die mij zou kunnen helpen. Dit doe ik zowel in mijn eigen netwerk als op social media (b.v. in Facebook-groepen). Ook denk ik er over na of ik er wel of geen budget voor over heb als dit nodig is. Het mooie hieraan is dat je uit verassende hoeken tips krijgt of hulp en hierdoor nieuwe waardevolle contacten legt.
- Het is te veel voor mij, ik ga het nooit alleen redden

Jezelf klein houden en niets doen, hoe zonde is dat? Het doet me denken aan de speech die Nelson Mandela gaf (de tekst is echter van Marianne Williamson): “Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world.”


De eerste keer dat ik deze zinnen hoorde was ik tot diep in mijn hart geroerd en voelde ik de kracht welke uit deze zinnen spreekt. Je kunt zoveel meer dan je denkt, je hebt zoveel kracht in je en zoveel mensen om je heen die je kunnen helpen. Laat deze zinnen je helpen op de momenten dat jij het nodig hebt.


Want jezelf laten zien in alles wat je kunt, wat je in je hebt en waar jij van gaat stralen. Daar word je zelf niet alleen gelukkiger van, ook de wereld om je heen ziet het en zal hierdoor positief veranderen.


84 views