• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 MirDroomBaan. Webdesign PAF creatie

Ik weet dat ik niet meer terug wil naar mijn huidige werk, maar ik heb ook een hypotheek..

Updated: Jan 16

Dat was een van de eerste zinnen die ze sprak tijdens onze kennismaking. Ze zat er doorheen en ze was herstellende van een burn out. Teruggaan naar haar huidige werkgever, dat zag ze echt niet zitten.


Ze had gesprekken gevoerd met haar psychologe, die had haar wel handvatten gegeven, maar deze voelden meer als pleisters. Als tijdelijke oplossingen. Natuurlijk begreep ze dat ze dingen moest veranderen in haar gedrag, maar haar werkgeefster luisterde er niet naar. Die had er totaal geen boodschap aan. Weer aan de slag gaan zou haar niet vooruit zou helpen, eerder achtertuit. Omdat de omgeving waar ze werkt niet veilig is en alles er oppervlakkig blijft.


Ze sprak uit dat ze iets anders wilde gaan doen, maar oh wat vindt ze dat spannend. Ze zei het lijkt alsof ik in diep donker water stap en de overkant kan ik niet zien. Daarom durf ik niet te gaan zwemmen, Ik weet dat deze wel zichtbaar gaat worden en dan ik ga zwemmen. Maar mijn hoofd blijft maar tegen me praten, dat het niet mogelijk is


.Blijft maar tegen me vertellen waarom ik niet weg zou kunnen gaan. Ik moet immers ook gewoon geld verdienen en een hypotheek betalen.


Wat gebeurt er nu eigenlijk?

In haar hart voelt dat ze wilt veranderen en toch verstijft ze.

Ze weet dat teruggaan of doorgaan niet voor haar werkt, maar tegelijkertijd besluit haar hoofd om hier een stokje voor te steken. Die wil liever houden wat ze heeft, dat is immers vertrouwd en dat geeft zekerheid. Echter door te blijven zitten waar je zit en te blijven doen wat je doet, zal je in deze cirkel blijven rondgaan.


Want wie zegt dat het waar is dat je geen geld kan verdienen met een andere baan? Wie zegt dat je niet een winstgevend eigen bedrijf kan hebben?


Niemand! Alleen jijzelf bent diegene die je tegenhoudt. Om je daarbij te helpen heb ik een kleine oefening voor je gemaakt:


Een oefening om je gedachten en gewoonten te bestuderen die tegen jou werken.


Schrijf daarom deze gebeurtenissen op en observeer jezelf de komende 2 weken wanneer je zulke gedachten krijgt. Gedachten die je tegenhouden om een stap te nemen in je loopbaan.


Door dit op te schrijven ga je voor jezelf vaststellen en kan je voorspellen welke aanleidingen of situaties ervoor gaan zorgen dat jij jezelf gaat tegenwerken. Dat jij niet in beweging durft te komen en alles bij het oude laat of opgeeft.

  • Op welke momenten gaat de stem in jouw hoofd negatief tegen je praten?

  • Wat is er precies aan de hand?

  • Is het echt zo erg?

  • Wat zijn de gevolgen?

  • Hoe erg is het voor mij en mijn geliefden?

  • Wat kan ik eraan doen?

  • Hoe kan ik me er minder druk om maken?

Gun jezelf de tijd voor deze vragen, want verandering is er niet vandaag op morgen. Dat gaat gestaag, stap voor stap.

Net zoals dat de overkant van het water niet meteen zichtbaar is. Dat wordt het wel en dan zwem jij slag voor slag naar de overkant.


143 views