• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 MirDroomBaan. Webdesign PAF creatie

Hoe kun je je dromen werkelijkheid laten worden?

Updated: Aug 12, 2019

Soms wordt je wakker met een idee een verlangen… Bijvoorbeeld je wordt wakker en je bedenkt dat je heel graag een boek zou willen schrijven. Je krijgt er zin in, het begint te borrelen van binnen en je begint enthousiast te worden. Je bedenkt wat er voor nodig is, een computer, een rustige ruimte om in te werken, een uitgever als het klaar is. En dan opeens BOEM, komt er een andere stem in je hoofd: Is dit eigenlijk wel een goed idee, wie zit er op mijn boek te wachten? Er zijn al zoveel boeken geschreven…


Herkenbaar? Vast wel! Je voelt met heel je hart dat je dit graag wilt doen, maar de bezwaren tuimelen over elkaar naar buiten. Vaak heb je deze verlangens ook al langer. Weet je dat je in beweging wilt komen. Maar hoe ga je nu van je verlangens en je dromen over naar doen?


Ik heb 2 vragen voor je die daarbij echt helpen:


Vind jij het echt belangrijk genoeg om gelukkig te zijn in je werk?

En als dat zo is : Handel je hier dan ook naar?


Het is ontzettend belangrijk om eerst deze 2 vragen voor je zelf eerlijk te beantwoorden.


Waarom dit zo belangrijk is?

Op het moment dat jij besluit dat jij het echt belangrijk vindt voor jezelf, dan ga je pas er naar handelen. Dan ga je pas over tot actie. Dus op het moment dat jij dit echt belangrijk genoeg vindt en hierin een besluit durft te nemen, dan pas kom je in beweging.


En dan mijn gewetensvraag; handel je hier ook echt naar?


Wat doe je echt hierin? Schrijf dat eens voor jezelf op. En als je antwoord op deze vraag nee is, schrijf dan eens voor jezelf op wat je hierin wel kunt doen. Dit hoeven niet meteen grote dingen te zijn. Het mogen ook kleine dingen zijn, zodat je elke dag hiermee 20 minuten bezig bent.


Zoek uit welke opleiding je wilt gaan doen om jezelf te gaan ontwikkelen op het gebied waar jij heen wilt.

Zoek naar gelijkgestemden die ook willen veranderen, of nog mooier zoek mensen op die je inspireren en motiveren. Waar jij wat van kunt leren, zowel in het echte leven als online. Kijk wat zij doen, kom in contact met ze. Vraag ze het hemd van het lijf, want het is niet erg om het domste meisje van de klas te zijn. De ander zal je graag willen helpen en je leert en ontdekt zoveel!


En wat ook goed werkt is: vraag hulp aan mensen in je omgeving. Je mag ook mij om hulp vragen voor een gratis coachingsessie. Maar 1 ding, kom in beweging. Ga je verlangens en je droom achterna. Laat ze werkelijkheid worden, voordat ze als zeepbellen uit elkaar spatten!30 views