• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 MirDroomBaan. Webdesign PAF creatie

Waarom ik mijn eigen hart ging volgen..

Updated: Aug 12, 2019

Eigenlijk had dit natuurlijk mijn eerste blog moeten zijn. Dit is de reden waarom ik Droombaancoach ben geworden, de reden waarom ik voor mezelf ben gestart. Sommige hebben het misschien al eens gehoord of gelezen. Toch deel ik het graag nogmaals, omdat het voor mij echt een bewuste keuze is geweest vanuit een mooie proces. Wat allemaal niet zo leuk begon....


Werken, niet werken, part time werken. Overal is een mening over of heb je zelf een gedachte bij. En om eerlijk te zijn heb ik alle fases nu doorlopen. De één een stuk langer dan de ander om eerlijk te zijn, maar toch. Ik heb tot vorig jaar altijd volledig gewerkt, lees 36 uur. En de jaren er voor zat ik eerder aan de 50 dan aan de 36 uur. Ik hield van mijn werk, had 2 meiden en was mega ambitieus. Ik maakte super snel carrière, maar vond het vooral erg leuk wat ik deed.


Totdat daar een jaar of 3 geleden scheurtjes in kwamen. Fysiek trok ik het allemaal niet meer: ons gezin met de meiden en zoveel werken. Nu was mijn baan voor een deel heel erg leuk, ik gaf leiding aan 5 teams die ik had omgebouwd tot zelf organiserende team.  Daarbij was ik voornamelijk de coach geworden van de teams. Een rol die mij zo goed af ging, dat ik regelmatig de vraag kreeg van mijn teamleden, waarom word jij geen coach? Tsja, goede vraag, maar doordat het zo druk was had ik geen tijd om er bij stil te staan.Toen werd alles anders
Toen werd alles anders


Totdat een ongeval aan dit alles een einde maakte en ik wel stil moest staan. Tijdens een wedstrijd op de ijsbaan, met mijn werk, ben ik achterover op mijn hoofd gevallen. Ik was urenlang weg. Het heeft een enorme nasleep gehad, met angstaanvallen, ptss, hormonen die totaal uit balans waren en geheugenverlies.


Daarna ging ik weer aan het werk, maar wilde ik eigenlijk alles anders doen. Ik wilde meer rust en focus. Minder dingen moeten en niet het gevoel hebben dat ik altijd tijd te kort kwam.


Ons gezin werd tot mijn grote vreugde ook uitgebreid met een lief klein jongetje. Ik heb daarna tot 2 maal toe mijn baan opgezegd. Ik heb een half jaar niks gedaan, nou ja wel heel goed nagedacht wat ik precies wilde. Want hoe moest mijn eigen bedrijf er dan uitzien? Wat voor soort coaching wil ik specifiek uitoefenen? Wat is mijn missie en wie zou mijn doelgroep zijn? Vragen welke ik in alle rust heb beantwoord en waar ik ook hulp bij heb gezocht middels coaching. Daarop besloot ik om droombaancoach te worden.


Een droombaan

Omdat ik weet: coachen is hetgeen waar mijn hart ligt, waar ik energie van krijg. En mensen helpen bij het vinden van hun droombaan, dat maakt me zo blij. Ik weet als geen ander, hoe moeilijk en dapper het is om je leven om te gooien. Om de zekerheden die je had weg te doen. Want, o wat had ik een riant salaris en een goede voorwaarden. We zeiden altijd met collega’s dat we in een Gouden Kooi zaten. Maar velen van ons voelden net zoals ik dat er meer was. Dat dit niet hetgeen was dat ons gelukkig zou maken. Sommige trokken hun schouders op en gingen dan door, maar ik niet.


De weg naar geluk


De weg naar geluk zal niet altijd gemakkelijk zijn. Je zult tegen dingen aanlopen, jezelf moeten veranderen, lastige vragen krijgen en jezelf echt goed moeten pijnigen. Maar het is het allemaal zo waard, want die weg naar je droombaan is ook zo ontzettend leuk. Je komt tot nieuwe en vaak hele mooie inzichten, je leert andere mensen kennen en je komt in een flow. Je leert wat jouw kwaliteiten en talenten zijn, wat jouw gelukkig maakt en in wat voor omgeving je wilt werken. Je haalt eigenlijk alles uit je wat er al die tijd al in je gezeten heeft. Je gaat het erna niet meer voor minder doen!


De belangrijke vragen

Ik heb hieronder eens wat vragen op een rijtje gezet voor jou, vragen die mij ook hebben geholpen. Maar ik heb dit ook niet alleen gedaan. Ik heb ook een coach gezocht en man, wat maakte die het me soms lastig. Ik raakte er geïrriteerd van, omdat zij precies mijn pijnpunten raakte. De punten waar ik angst over had. Maar het heeft het me ook super veel gebracht. 


Daarom deel ik mijn volgende vragen met jou:


Wat zou jij willen veranderen in je leven?

Wanneer voelde je je voor het laatst gelukkig?

Gun je jezelf evenveel tijd om te ontspannen als om te werken?

Kun je accepteren dat aan alles een einde komt?

Welke goede voornemens heb jij elke keer opnieuw en in hoeverre realiseer jij deze?

En wat vind jij van jezelf als je deze niet realiseert?


Ik hoop dat jij ook wat hebt aan deze vragen, maar doe vooral wat voor jou goed voelt. En mocht je meer willen weten, ik heb 2 gratis werkboeken voor jou. Deze boeken kunnen je op weg helpen naar jouw droombaan. Want hoe gelukkiger je bent, hoe mooier jouw leven en de wereld om je heen wordt.55 views