• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 MirDroomBaan. Webdesign PAF creatie

Je hoeft niet nog beter je best te doen

Ken je dat gevoel dat je altijd de beste moet zijn, of de slimste of de grappigste? In ieder geval iets zodat je het gevoel hebt dat je ergens in uitblinkt?


Ik was vroeger niet de slimste, niet de mooiste, niet de creatiefste en al helemaal niet de populairste. Ik wilde daarom één ding, de beste zijn. Laten zien dat ik het wel allemaal kon en keihard werken was voor mij een makkie. Ik was en ben ontzettend gedreven, doorzetten en niet opgeven bracht me ver en vaak was ik inderdaad de beste.


Innerlijke strijd

Iets zijn, daar hangt je eigenwaarde van af. Dit kan een tijdje goed gaan, maar vroeg of laat is er iemand anders beter, mooier, slimmer etc. Iemand die je als een concurrent ziet, waardoor je een (innerlijke) strijd met jezelf en de ander gaat voeren.


Hierdoor ging ik nog beter mijn best doen. Nog harder werken, nog minder tijd verspillen in mijn ogen, alles om het resultaat te behalen. En als dat resultaat behaald was, door naar het volgende en dan weer het volgende. Of het het me wat bracht? Ja, erkenning van de anderen, promoties en ga zo maar door. Of het mezelf wat bracht? Uiteindelijk wel. Ik zal je proberen uit te leggen wat het mij bracht. Op een totaal andere manier dan dat ik hiervoor deed.Wie ben ik nog?

Nadat ik mijn baan opgaf, herinner ik me momenten dat ik niet meer wist wie ik precies was. Ja, ik was moeder, ja, ik was partner, maar wat was ik nog meer? Ik was niet meer die succesvolle leidinggevende die 5 teams aanstuurde. Ik was niet meer die vrouw met dat inkomen. Het voelde alsof ik geen vaste grond onder mijn voeten had, het voelde onzeker.


Midden in die onzekerheid voelde ik wél het vertrouwen in mezelf dat de keuze die ik gemaakt had de juiste was, alleen hoe nu verder? Ik wilde niet zomaar weer iets gaan doen.


Wat mij heeft geholpen

Wat mij heeft geholpen is om al mijn resultaten op te schrijven en te overdenken. Wat had ik gedaan, hoe had ik het gedaan? Het reflecteren op mijn handelen en mijn krachten eruit te halen. Ik begon na te denken op welke momenten ik in een flow zat en op welke momenten het moeten werd. Dat onderscheid en die vragen hielpen me verder.


Het zat er dus niet in dat ik elke keer beter mijn best moest doen, maar dat ik veel dingen in huis heb. Dat ik altijd in staat zal zijn om op deze dingen terug te vallen, want het zijn immers mijn talenten. En het mooiste was dat het voor mij oké voelt als het niet oké gaat. Door mezelf gewoon oké te vinden op momenten waarop dingen anders gaan, dat geeft me ruimte. En nog steeds helpt me dat. Want natuurlijk gaan er nu ook dingen mis.


Ben jij ook iemand die van zichzelf vindt dat je altijd net dat stapje extra moet zetten? Of probeer je alle ballen in de lucht te houden? De online guide ''How to Connect your dreams to reality'' welke ik samen met Malu heb gemaakt helpt jou om je verlangens waar te maken. Want als jij weet wat werkt voor jou dan kun je bereiken wat je wilt op jouw manier. Nieuwsgierig geworden druk dan hier.