• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 MirDroomBaan. Webdesign PAF creatie

Is het mogelijk om het nooit meer te druk te hebben?

Updated: Aug 12, 2019

Nooit meer te druk hebben. Klinkt heerlijk toch? Want vaak krijg ik te horen dat drukte of eigenlijk geen tijd hebben mensen tegenhoudt in de verandering van loopbaan. Daarom deel ik graag wat vragen en tips, zodat je het minder druk krijgt . Dit heeft zowel effect heeft op je werk als je hele leven.


Waarom zou je willen veranderen?


Misschien vind je het stiekem ook wel fijn dat je zo lekker doorrent elke dag en het te druk hebt. Want waarom zou je dit willen veranderen? Want dit voelt wel makkelijk niet? Door te veranderen zul je je overtuigingen en gewoonten moeten aanpassen. En dat is vaak helemaal niet zo gemakkelijk. Het is namelijk best eng om je zekerheden op te geven, dingen te schrappen en vaker nee te zeggen. Daar is moed voor nodig.


De allerbelangrijkste vraag:


Wat maakt dat je zou willen veranderen?

Wat zal er veranderen voor jou, je gezin en je carrière als je besluit om minder te moeten?

Schrijf dat eens zo nauwkeurig mogelijk voor jezelf op.


Elke dag 5 minuten aan de slag


Om serieus te kunnen veranderen is het handig om in een notitieboekje elke dag de volgende 2 vragen te beantwoorden. Doet het aan het einde van je (werk)dag en neem er een paar minuten voor, 5 is al genoeg. Hou dit experiment ook een paar weken vol. Zodat je echt nieuwe inzichten en gewoonten gaat krijgen.


Wat werkte goed vandaag, zodat ik het minder druk had?


Wat heb ik vandaag geleerd of ontdekt zodat ik morgen hier nog beter gebruik van kan maken?


Als je dingen probeert, onderzoekt en ermee experimenteert zal niet alles goed gaan of in ene lukken. Sommige dingen zullen beter werken dan andere dingen en soms zal het zelfs ongemakkelijk aanvoelen. Dit is niet raar, je bent nu eenmaal bezig om verandering aan te brengen. Maar heb vertrouwen in jezelf.Vat aan het einde van de week jouw inzichten samen


Probeer om aan het einde van de week een terug te kijken, naar je aantekeningen van die week.

Wat heb je deze week geleerd en ontdekt?

Welke van deze nieuwe inzichten kan je meenemen voor de komende week en blijven doen?


Laat je supporten


Zorg ervoor dat je iemand in je omgeving je hierbij kan steunen en supporten. Dit mag je man, vriend, vriendin, collega zijn of ik dat mag natuurlijk ook.

Zodat je samen kunt bespreken hoe het gaat en waar je tegen aanloopt. Maar deze persoon kan je ook steunen en je herinneren aan je voornemens als het even niet lukt.Want hoe meer jij kenbaar durft te maken wat je wilt, hoe zichtbaarder het wordt wat je gaat doen. Het is dan geen stille wens meer, je gaat echt op pad!

Vanuit hier kan je goed onderzoeken waar je werkelijk naar verlangt. Wat je daarbij helpt, daar zal ik de volgende keer meer aandacht aan schenken. Heel veel succes!

22 views