• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 MirDroomBaan. Webdesign PAF creatie

Heb jij ook moeite om in de eerste dagen van de vakantie de stress los te laten?

Updated: Aug 12, 2019

De zomer is nu echt begonnen. Het is echt super warm weer en over een paar weken of misschien al eerder ga je waarschijnlijk op vakantie. Hoe kan je met een gerust gevoel op vakantie gaan en er voor zorgen dat je niet half gesjeesd op pad gaat?

Want vaak moet er op het laatste moment van alles af en hebben we meer stress voordat we weggaan i.p.v. een rustig gevoel. Hierdoor geniet je veel minder van de voorpret en ook de eerste paar dagen moet je vaak even op adem komen. Zonde vind je niet?


Hoe fijn is het als je nu eens ontspannen op reis kunt gaan ?


Waardoor je niet meer het gevoel hebt dat je van alles moet. Klinkt heerlijk toch?


Daarom hierbij 6 tips op een rijtje
Maak een overzicht van wat je allemaal nog moet doen voor de vakantie.

Maak daarbij een overzicht voor je werk alsmede een overzicht voor thuis, breng daarbij ook prioriteit aan wat het eerste moet gebeuren. Kijk daarbij ook kritisch naar wat haalbaar is. Streep weg wat nu niet gedaan hoeft te worden of draag dit tijdig aan een collega over.

En hou daarbij ook ruimte over voor zaken die onverwachts of met spoed moeten gebeuren.


Draag je werk tijdig over

Zorg dat je je werk tijdig aan je collega overdraagt. Een week van te voren zou fijn zijn en loop dan ook even samen door alle taken heen. Zodat je eventuele eerste vragen meteen kunt oplossen.


Zet je Out of Office een dag of 2 eerder aan.

En laat deze ook pas 2 dagen nadat je weer aan het werkt gaat aflopen. Dit geeft je rust en overzicht en je omgeving rekent even niet op je. Ik deed dit ook vaak en het was super fijn.


Lukt het je misschien nog om een dag extra vrij te nemen voor je vakantie en als je thuiskomt ook nog een dag vrij te hebben?

Zo ga je én gerust weg én kan je thuis alles rustig inpakken. Als je thuis komt heb je daarna even de tijd om alles op te ruimen, te wassen en boodschappen te doen. Niks is heerlijker om na je eerste werkdag thuis te komen en alles is netjes.


Breng focus aan en doe niet alles tegelijk

Streep stuk voor stuk af wat je hebt gedaan. Conform de prioriteit die je hebt aangebracht. Hierdoor werk je veel geconcentreerder en efficiënter. Laat je werktelefoon thuis

Mocht je maar 1 telefoon hebben, waar ook jouw werkmail op binnenkomt zet deze dan tijdelijk uit. De verleiding is te groot en onbewust zal je dan toch met dingen rondlopen die je voorbij ziet komen.


En vergeet vooral niet te mijmeren over wat je straks wilt gaan doen. Zie je zelf al lekker zitten op dat strand of in die mooie stad wandelen.


Geniet van je voorpret en geniet vooral heel erg van je vakantie!!

18 views