• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 MirDroomBaan. Webdesign PAF creatie

Heb jij ook het gevoel dat je van alles moet?

Updated: Jan 28

Ik ben bewust gestapt uit de ratrace. Ik wilde een leven met minder moeten, met meer bewuste keuzes en minder stress. Herken jij dat ook?


Minder moeten, is iets wat je zelf in de hand hebt. Het lijkt of alles moet en je het altijd maar druk hebt, maar dit is iets wat je jezelf eigenlijk wijs maakt. Je creëert een overvolle agenda met allerlei verplichtingen. Maar jijzelf kan hierin verandering brengen en besluiten om dingen wel of niet te doen. Om bewust te kiezen voor jouw eigen pad en niet je agenda je leven te laten leiden.Je eigen pad volgen


Als je je eigen pad gaat volgen zul je ook nee tegen dingen moeten gaan zeggen. Ik las laatst ergens dat je het idee moet loslaten er voor alles en iedereen er maar te willen zijn. Maar wees er voor je jezelf en je naasten. Neem genoegen met wat er nu is.


Terwijl ik vroeger altijd het gevoel had dat ik steeds meer en hoger moest en het liefst zo snel mogelijk. Want meer en hoger zou meer geluk betekenen. Terwijl het tegenovergestelde waar is. Als je een paar uur je telefoon eens uitzet ervaar je veel meer, dan als je er continu op kijkt.


Als je blijft streven naar meer, dan levert je het eigenlijk dus minder op. Dan blijf je steeds maar zoeken naar nog meer, nog een stapje extra, nog meer in de toekomst denken. Terwijl het eigenlijk het in het hier en nu al is. Recht voor je.


Een zoektocht naar een nieuwe baan, een baan die echt bij je past en het verlangen om hierin écht tijd en aandacht te schenken gaat dus ook over minder willen. Tegen dingen nee zeggen die je daarbij niet gaan helpen of tijd kosten, maar je niks opleveren. Betekent bewust kiezen voor je eigen werkgeluk en kiezen voor jezelf en je gezin.


Hoe fijn zou het zijn om in je eigen tempo, tot nieuwe inzichten te komen en keuzes te maken voor jouw droombaan?Daarom 3 mooie vragen voor jou:


- Wat zou jij minder willen moeten ?


- Waar krijg jij energie van?


- Hoe ziet jouw pad eruit als je zou mogen doen waar je van droomt?


In mijn werkboek energiecyclus staan we bewust stil bij deze en andere vragen. Hierdoor leer jij;

Welke dingen jou energie geven

Krijg je inzicht hoe jouw dagen er nu uitzien qua werk en ontspanning

Stel jij doelen hoe je wel meer rust en ontspanning kunt ervaren. Dit werkboek kan je gratis downlanden hier.
.

97 views