• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 MirDroomBaan. Webdesign PAF creatie

Waarom het moment altijd Nu is.

Hoe zijn jouw feestdagen geweest? Ik hoop dat je hebt genoten. Ik heb fijne dagen gehad met mijn gezin en familie. We hebben veel spelletjes gespeeld, gelezen, gewandeld en natuurlijk lekker gegeten.

Ook vind ik het fijn om wat extra op te ruimen in huis en dingen weg te doen. Hierdoor schep ik voor mezelf nieuwe ruimte. Tijdens het opruimen kwam ik een schriftje tegen, waarin 2-1-2015 als datum stond genoteerd.


Hierin had ik opgeschreven wat ik wel wilde voor 2015 en wat ik niet wilde voor 2015. Het waren 2 duidelijke rijtjes.Ik wilde wel: meer sporten, gezond zijn, rust hebben, voor mezelf beginnen, een 3e kindje, weten wat dit precies zou zijn voor bedrijf en hierop durven te vertrouwenIk wilde niet: me opgejaagd voelen, moe zijn, steeds verkouden en ziek zijn en onaardig zijn voor diegene om me heen (omdat ik me altijd zo moe voelde)


We zijn nu 5 jaar verder en eigenlijk is alles werkelijkheid geworden wat op de lijstjes stond. Dit heeft ook geen 5 jaar geduurd hoor :-), maar het is wel mooi om terug te vinden.

Op het moment dat ik het schreef was ik er nog helemaal niet zo zeker van dat alles zou lukken. Ik zie mezelf zo weer zitten aan de eettafel in een moment van reflectie en weer eens snotverkouden. Dat voor mezelf beginnen niet helemaal concreet was, dat gaf niet, ik verlangde ernaar om te ontsnappen aan mijn baan en rust te krijgen in mijn hoofd en lijf. Ik was het gejakker zat en mijn gebrek aan voldoening aan het einde van de dag brak me op.

Ik dacht ook terug aan de stappen die ik heb gezet en wat voor mij werkte. Ik deel ze met jou, zodat jij er misschien iets aan hebt.

Wat mij heeft geholpen:


- Duidelijk, eerlijk en kort voor mezelf op papier zetten wat ik wil 

- Visualiseren en mijmeren hoe ik me zou willen voelen en dit uitgebreider opschrijven

- Stap voor stap aan de slag gaan met 1 punt en het in mijn eigen tempo doen

- Zo nu en dan weer eens terugkijken in het schriftje en stilstaan bij waar ik toen werkelijk naar verlangde

- Wekelijks naar de yoga gaan

- Veel buiten zijn ook in de winter:)

- Hulp zoeken middels coaching 

- Boeken en artikelen lezen 

- Anderen vertellen wat ik wilde gaan doen

- Bij een terugval niet boos worden op mezelf, maar een moment van rust inlassen en iets doen wat me plezier gaf.


Het laatste punt vergeten we gauw. Doordat iets niet lukt, zijn we snel geneigd om op te geven of te denken dat het niet weggelegd is voor ons. Dat is zeker niet waar, alleen op momenten van een terugslag zal je mind je willen behoeden voor teleurstelling en je in je oude patroon terugduwen. Het is ok om dat te voelen. Doe juist daarom iets leuks en laat los waar je mee bezig was. Je zult merken dat je hierdoor tot nieuwe inzichten komt en met meer gemak door kunt gaan..

Daarnaast ben ik me echt gaan realiseren dat hiermee aan de slag gaan niet betekent dat ik pas succesvol ben en mag genieten als ik alles kan afvinken. Ik gebruik nu ook echt het woord afvinken, omdat het niet een rijtje is wat maakbaar is. Ik kwam uit een wereld waarin lijstjes en afvinken centraal stonden, dat resultaat pas telde als het lijstje klaar was en dat je dan weer doorging naar het volgende etc.

Het moment is altijd nu Ik ben meer en meer gaan realiseren dat elk moment dat je ermee bezig bent, je al aan het veranderen bent en dat je echt elk moment kunt genieten. Alles is er al om te gaan doen wat je wilt. Het ligt niet in de toekomst, elke stap is er 1, elk moment kan een nieuw begin zijn.


Natuurlijk is het een proces, waarin dingen moeiteloos kunnen voelen omdat ze bij je passen, maar dat het soms ook schuurt. Ja het schuurt, omdat ingesleten patronen veranderen niet altijd zo makkelijk gaat. Maar het gevoel dat je krijgt bij elk succesmoment, klein of groot,  daar had ik niet eens van durven dromen.

Daarom wil ik je voor komend jaar wensen, durf eerlijk maar ook liefdevol naar jezelf te kijken. Vraag hulp waar nodig, wees niet bang om te falen, maar ga vooral op pad om jouw verlangens, DroomBaan en andere dromen te realiseren. Blijf niet wachten of aarzelen, iedere stap is er eentje!Kalender komende maand:

10 januari  Slow & Grow the Evening: Yoga en coachingsavond om het jaar rustig te beginnen en bewust stil te staan bij wat je komend jaar wilt bereiken, meer weten klik dan hier

25 januari DroomEvent Leven naar jouw Verlangens: Een volle dag staan we stil bij jouw verlangens, hoe je daar kunt komen maar ook wat je nu tegenhoudt om dit te bereiken . Nieuwsgierig geworden klik dan hier

13 t/m 17 januari Gratis online Training Bewust kiezen voor jouw Werkgeluk: Een 5 daagse online training om meer Werkgeluk te creëren voor komend jaar i.c.m. onthaastoefeningen. meer lezen klik dan hier

60 views