• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 MirDroomBaan. Webdesign PAF creatie

Werkgeluk overrated of niet?

Updated: Aug 13, 2019


We zitten zoveel in ons hoofd. Zeker als het over werk gaat. Of het wel klopt, of we wel het juiste doen en wat anderen er wel niet van denken.

Terwijl, als je er over nadenkt, dat eigenlijk heel raar is. Zeker als je het over werkgeluk hebt.

Want of het nu gaat over werkgeluk of over geluk in het algemeen, met je hoofd bedenken wat jij nodig hebt om gelukkig te worden, dat werkt echt niet. Omdat geluk een gevoel is. Daarom is het belangrijk dat je kunt voelen waar je naar verlangt.


Want als jij werk hebt waar je echt van geniet, dat aansluit bij jouw innerlijke drijfveer, dan zul jij je op je werk voldoening ervaren. Jij geeft zelf dan ook jouw toegevoegde waarde aan een ander, omdat je doet waar je goed in bent. Of dat nu je collega, je baas, klant, opdrachtgever of iemand anders is, ze zullen dit allemaal ervaren.


Werkgeluk is waardevol

Als je echt werkgeluk ervaart, dan kan het niet anders dan dat je dat automatisch energie geeft. Dan gaat het vanzelf, je ervaart plezier, je voelt energie en gaat voldaan elke dag naar huis. Je voegt waarde toe en je wordt een gelukkiger mens. Niet omdat je van alles Moet doen, maar omdat je het Wilt doen. En dat zal een ander zien en erkennen. Hoe gaaf is dat!Kom in beweging

Om geluk te ervaren is het nodig om in beweging te komen en tot actie over te gaan. Om stappen te gaan ondernemen.

Geluk is geen toeval, geluk is een gevolg. Een gevolg van de stappen die jij onderneemt.

Maar de stappen zullen alleen tot echt geluk leiden, binnen je werk en ook daarbuiten, als je de acties met het juiste gevoel onderneemt.

Zet je hoofd uit en je gevoel aan. Ook als het om werk gaat, omdat we het daar zo vaak niet durven.

Stop met beredeneren. Neem een moment of twee en ga voelen. Voelen wat jij op dit moment écht nodig hebt. Wat je nodig hebt om gelukkiger te worden in je werk. Wat je écht wilt doen en hoe jij je wilt voelen aan het einde van je werkdag. En stop met dingen dingen doen die daar niets aan bijdragen, of doe daar alleen het hoog nodige in. Want werkgeluk is iets wat voor ons allemaal is weggelegd, daar ben ik van overtuigd.


Als voelen lastig is

En als voelen soms nog wat lastig is, maar je wel een idee hebt wat je zou willen doen, vraag dan of je een dag mag meekijken in dat bedrijf. Laat in je netwerk weten dat jij aan het onderzoeken bent wat je wilt gaan doen, doe dit ook online. Post er eens een bericht over op LinkedIn of Facebook. Je zult verstelt staan welke mooie reacties je hierop soms krijgt. Of kijk in je netwerk bij Linkedin wie van jou connecties iemand kent die daar werkt en laat ze jou helpen om in contact te komen met die werkgever.


Maar kom echt in beweging, want elke kleine stap die jij maakt, hoe klein ook gaat iets teweeg brengen. Misschien denk je nu wel bij jezelf, maar hoe doe ik dat dan?! Kom dan naar mijn workshop op 31 augustus, dan ga ik met jou samen hiermee aan de slag.

25 views